diumenge, 16 d’octubre del 2011

COCA DE MONIATO


Després de força temps desapareguts de la xarxa, tornem a encendre el forn i poc a poc posar-nos al dia, que tenim molta feina pendent.
La recepta del quinze ens ha servit d’excusa per forçar la tornada i  aquí teniu la nostra aportació. 

Ingredients per fer una coca de moniato:
Poolish 570gr  (280gr aigua + 280gr farina + 2gr.llevat)
Farina 200gr
Aigua 180gr
Sal 15gr
Oli 3 cullerades grans
Moniato 140gr


Posem tots els ingredients i els barregem durant uns 4 minuts, passat aquest temps, ens hauria de quedar una massa homogènia i enganxosa.
Enfarinem bé la taula de treball i hi aboquem la massa. Donant petits cops amb la ma li anem donant forma rectangular. L’enfarinem per sobre i la pleguem en tres plecs. Deixem que reposi ½ hora. Un cop passat aquest temps, repetim l’operació dues vegades.
 



La deixem fermentar durant 1 hora. La col•loquem a la safata del forn, li donem la forma, l’untem d’oli i li fem forats pressionant suaument amb els dits,  i la deixem reposar a temperatura ambient 2 hores.
 
Precalentem el forn a 250º, enfornem a 210º durant uns 15-20 minuts que notarem que el color queda torrat. Abans d’entrar al forn, hem tornat a fer el forats amb els dits, pintat amb oli i li hem tirat per sobre escates de sal.
  

 Ens ha quedat una coca d’oli amb aroma de moniato.
 Per sopar ens hem preparat uns entrepans calents amb cansalada i formatge.

5 comentaris:

  1. Família! Quina il·lusió més gran que hagueu tornat i a sobre pel 15, tot un honor! Aquesta coca ha d'estar de luxe... i els entrepans que us heu menjat són un autèntic pecat de bons!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Uohhhhhhhh!, quina coca!, i quin farcit!... Vaja un soparet... Em fa molta ilu trobar-vos per aquí!, estàveu virtualment missing...Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Benvinguts de nou... aquesta és una coca, que farcida amb els ingredients que hi poseu, "sóna" molt i molt bé¡¡
    Que vagi de gust¡¡

    ResponElimina
  4. Hola,
    He descovert el vostre bloc a través de "la recepta del quinze". A més ahir vaig estar a Baltà farinetes i em van comentar que també sou de Sants. Enhorabona pel bloc, us afegeixo als enllaços del meu, que també és d'una santsenca que fa pa.

    ResponElimina