Aquest cap de setmana l’Aina ha volgut fer baguettes. Tot seguit, us mostrarà pas a pas el procediment i el resultat final.
Es tracta d’una recepta de pa directe, es a dir, d’un pa fet directament amb llevat, sense massa mare ni pre-ferment.
La propera ocasió, farem les mateixes baguettes, però amb poolish.
La propera ocasió, farem les mateixes baguettes, però amb poolish.
Pesar els ingredients i barrejar-los molt bé: farina, aigua, llevat sec i sal
Procés d'amassar seguint el sistema que explica en Bertinet al seu llibre
Primer llevat de la massa en bola, fins que aquesta dobli el seu volum.
Donar forma a les baguettes
Talla la massa en quatre parts iguals, després se li dona una forma rectangular i es plega com veieu a les imatges
Llevat
Es posen es un drap, si pot ser de lli, separades per tal que al créixer no es toquin i s'enganxin.
L'estona pot variar segons la temperatura ambient. L'Aina les va deixar 60 minuts.
Mentrestant es un bon moment per anar pre-escalfant el forn.
L'estona pot variar segons la temperatura ambient. L'Aina les va deixar 60 minuts.
Mentrestant es un bon moment per anar pre-escalfant el forn.
Tallat i marcat de les peces
....i també en fa amb els talls clàssics........
Enfornar durant 20 minuts (el nostre forn no es gaire potent). Recordeu a l'inici de l'enfornat pulveritzar aigua al forn per crear vapor i així afavorir que quedi una bona crosta ben cruixent.
EL RESULTAT !!!!!!
Quina meravella de pa!!!, Aina, jo en vull un bocí!!. Realment és per treure's el barret, segur deu ser boníssim.
ResponEliminaM'encanta veure com us surt el pa! Jo de moment encara no m'he atrevit amb les masses mare, em fa respecte!
ResponEliminaPTNTS
Dolça