dijous, 27 de gener de 2011

DIES DE VACANCES, DIES DE PA

Amb uns quants dies de vacances pel davant, vam pensar anar per feina: posar en marxa el forn de llenya restaurat i fer pa, però molt pa.......
...decidim fer dues masses amb poolish, una normal i l’altre amb poolish de cervesa...



Ferment Poolish:
5 gr llevat
350gr aigua
300gr farina integral
50 gr farina sègol

Ferment Poolish cervesa:
125 gr cervesa
125 farina de força blanca
5 gr llevat




Ho deixem reposar tota la nit i l’endemà preparem les masses:

Amb el poolish normal posem:
1.300gr de farina de força
700gr aigua
20gr llevat fresc
30gr sal



Amb el poolish de cervesa
750gr farina de força
50gr farina integral
500gr aigua
5gr llevat fresc
15gr sal



..... es deixa a temperatura ambient 4 o 5 hores.....

cada hora es va doblegant la massa


Per encendre un forn de llenya res millor que branques petites, encenalls i fusta seca:


i mentre el foc va cremant i el forn agafant temperatura es hora de decidir què volem fer i com:

Barres, barretes, pans i panets !!!!!!


Pas a pas, primer de tot......

tallem la massa









donem forma a les baggettes




Cal tallar les barres per afavorir que ens fagi una grenya ben maca


Un cop tallats anem entrant-los al forn

....i poc a poc.......





...va agafant color....





EL RESULTAT !!!!!




pel davant... ... i pel darrere....



...per dins..... .i per fora....






I com que el forn va romandre calent molta estona, vam aprofitar








ESP
EREM QUE HAGI AGRADAT LA NOSTRA EXPERIÈNCIA


ESTAVA MOLT BO

1 comentari:

  1. Quin reportatge més ben fet!, felicitats per l'entrada i pels pans... em sembla sentir l'oloreta... Sabeu què?... "HE FET EL PAS": aquesta setmana he fet la meva primera massa de pizza (boníssima) i amb la BET hem fet el nostre primer PAAAAAAAAAAAA! (pa blanc i pa d'olives!).N'estem tan contentes i la Bet s'ho va passar tan bé "apallissant" la massa que segur repetim ben aviat!Una abraçada!

    ResponElimina