...decidim fer dues masses amb poolish, una normal i l’altre amb poolish de cervesa...
Ferment Poolish:
5 gr llevat
350gr aigua
300gr farina integral
50 gr farina sègol
Ferment Poolish cervesa:
125 gr cervesa
125 farina de força blanca
5 gr llevat
Ho deixem reposar tota la nit i l’endemà preparem les masses:
Amb el poolish normal posem:
1.300gr de farina de força
700gr aigua
20gr llevat fresc
30gr sal
Amb el poolish de cervesa
750gr farina de força
50gr farina integral
500gr aigua
5gr llevat fresc
15gr sal
..... es deixa a temperatura ambient 4 o 5 hores.....
cada hora es va doblegant la massa
Per encendre un forn de llenya res millor que branques petites, encenalls i fusta seca:
i mentre el foc va cremant i el forn agafant temperatura es hora de decidir què volem fer i com:
Barres, barretes, pans i panets !!!!!!
Pas a pas, primer de tot......
donem forma a les baggettes
Cal tallar les barres per afavorir que ens fagi una grenya ben maca
EL RESULTAT !!!!!
I com que el forn va romandre calent molta estona, vam aprofitar
ESPEREM QUE HAGI AGRADAT LA NOSTRA EXPERIÈNCIA
ESTAVA MOLT BO
Quin reportatge més ben fet!, felicitats per l'entrada i pels pans... em sembla sentir l'oloreta... Sabeu què?... "HE FET EL PAS": aquesta setmana he fet la meva primera massa de pizza (boníssima) i amb la BET hem fet el nostre primer PAAAAAAAAAAAA! (pa blanc i pa d'olives!).N'estem tan contentes i la Bet s'ho va passar tan bé "apallissant" la massa que segur repetim ben aviat!Una abraçada!
ResponElimina