dimarts, 15 de febrer del 2011

LA RECEPTA DEL 15



Els Ferrer ens hem afegit a la convocatòria "La Recepta del 15"
d' Els fogons de la Bordeta i de Xocolata desfeta



.....com que aquest mes es pizza.......i ens agraden les masses fetes amb farina....


Farem una Pizza del Quinze !!!!!

Ingredients:


per la massa
100gr de poolish (pre-ferment elaborat la nit abans)
200gr farina
50gr farina blat persa
200gr suc de 6 pastanagues liquades (enlloc d’aigua)
25gr oli
1,5gr llevat
5gr sal
10gr sucre





Barregem tots els ingredients, i deixem repossar la massa
fins que aquesta dobla el seu volum


Va quedar d'un bonic color pastanaga


per l’all i oli:
all
oli
sal
La petita Ferrer, especialista en lligar allioli
en va fet un d’impressionant.




per la guarnició:
patates
cebes
alls tendres
escates de sal


Els 2 Ferrer tenien clar que la base anava recoberta d'allioli i
......en no posar-se d’acord sobre el format de les patates, vam fer-ne dues:


Pizza de l’Àlvar:
  • Base fina coberta amb allioli
  • a sobre col•loquem patates tallades a daus fregides i alls tendres
  • 15 minuts al forn a 200º
  • Empolvorem escates de sal per sobre.



Pizza de l’Aina:

  • Base gruixuda coberta amb allioli
  • a sobre col•loquem patates i ceba tallades i fregides com per fer truita de patates
  • 15 minuts al forn a 200º
  • Empolvorem escates de sal per sobre.



La massa d'aquesta pizza tot i tenir un munt de vitamines, no demereix el sabor.
Ha quedat molt suau i flonja .
Els ingredients de sobre, l'allioli, la ceba, els alls tendres i les patates li donen potència i consistència.


Aquest es el resultat final just abans de passar el control de qualitat definitiu


7 comentaris:

  1. Caram família, quina il·lusió que us hagueu afegit al 15!! Això s'està fent molt gran!
    Aquestes dues propostes tenen una pinta brutal, amb allioli... nyam!!!
    Gràcies!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Poseu-me'n un tall de cada!! i quin color més bonic aquesta massa!

    ResponElimina
  3. Avui us he descobert. Una proposta molt original (patates, allioli i alls tendres)
    Vaig a navegar una mica pel vostre espai

    ResponElimina
  4. La massa és quasi de professional, eh?. Aquestes pizzes són tal com ens les va explicar l'Aina, i no sabíem que també és una mestra de l'all i oli!.

    Qui va fer el control de qualitat???

    ResponElimina
  5. Quina cosa tan original!, la massa amb la pastanaga d'allò més bonica, l'all i oli una opció de gust potentíssim. Caram amb l'Aina!quina traça!.Amb això tant li és el farcit!...Una abraçada, espero que ens veiem dissabte!

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies pels comentaris:
    * Sandra, si creus que la pinta es brutal imaginat a l'estómac. Petons
    * Jordi no n'ha quedat gens després del control de qualitat, si en vols tindràs que esperar a la propera......
    * Mercè i Glòria, el tema de l'allioli amb l'Aina va començar en una costellada per tenir-la quieta, i ara es tota una professional. Abraçades i fins dissabte.
    * a peu coix, benvinguda al nostre modest i petit obrador.
    Salutacions
    Alícia

    ResponElimina
  7. Uau!
    Quantes coses novedoses per mi en una sola recepta!
    Suc de pastanaga, blat persa, allioli, patates fregides! Què original! Quantes coses a provar!!

    Salut!

    ResponElimina