diumenge, 1 de maig del 2011

EMMENTAL LANDFRAUENBROT



Acceptem el repte d' "El Taller de cuina”  i us proposem una recepta que ens fa viatjar.
Dels mil racons descoberts a Suïssa, vam trobar-ne un de ben amagat.
Cal dir en primer lloc que a casa som molt de formatge.
Desprès de visitar Gruyere ple d’aparcaments per autocars i la fàbrica amb degustacions pels turistes inclosa; vam voler visitar Emmental. Ens va costar una mica trobar-ho en el mapa, ja que no es un poble, sino una vall del cantó de Berna.
Sense gaires rètols indicadors i seguint una carretera estreta i sinuosa, va aparèixer un petit i encantador poblet Affoltern im Emmental on hi ha la formatgeria de demostració de la  AOC  Emmental.

Està  en un paratge verd amb muntanyes nevades al fons:
 
A Emmental (gran diferència amb el Gruyere) tot te forats:  





Pots veure com fan el formatge a la manera tradicional


i a la moderna


Fan fondues de formatge (Emmental, ...estimat Watson)

I fan recerca d’ingredients per millorar els seus productes, com per exemple les patates per les fondues........




.......O les pastures on mengen les vaques ........
 





.......O els cereals per fer el pa...........

I aquí es on nosaltres, els d’ El Pa dels Ferrer vam fer fira, i vam omplir la furgoneta de farines i receptes per fer  pà
 



Emmental Landfrauenbrot
Ingredients:
1 kg de farina Emmental  Landfrau-mehl (amb farines de blat, espelta, sègol i civada)
1 culleradeta sal
20gr de llevat (6gr si es sec)
300gr llet
300gr aigua
(es pot canviar una mica de llet i d'aigua per un iogurt natural.)


Posem tota la farina, el llevat i la sal en un bol, ho barregem bé.
Ajuntem els líquids i treballem la massa fins que ens queda compacta i uniforme. 
Posem la massa en un bol cobert i el deixem reposar fins que dobla el seu volum. Depèn de la temperatura ambient, pot ser entre dues o quatre hores. Nosaltres l’hem deixat tota la nit a la nevera.


Donem forma al pa, el posem en un banetonne i el deixem llevar una estona més, unes dues hores, a temperatura ambient.
Enfornar: 40-50 minuts a 180-200 º C

El resultat: 

2 comentaris:

  1. Quina entrada mes xula i quin lloc tan bonic, ens feu venir moltes ganes d'anar-hi!
    I el pa te molt bona pinta! Intentarem fer la versió amb iogurt.
    Gracies per acceptar el repte (superadíssim), ens fa molta il•lusió!

    ResponElimina
  2. La entrada me ha encantado ,cuenta conmigo de seguidora me encanta el pan casero, es una pena pero cada dia en los panaderias el pan es peor , así que de cuando en cuado hago pan en casa y este que propones me ha gustado mucho así quelo probaré y te lo diré, besitos de cocina con catalina

    ResponElimina