dilluns, 10 de setembre de 2012

PA DE CERVESA NEGRA

Aquest pa el farem  amb poolish, un pre-ferment enlloc de  massa mare

Poolish
100gr cervesa negra
100gr farina
2gr llevat

Massa del pa
Poolish
350gr farina blat
100gr cervesa negra
100gr aigua
7gr sal



La nit anterior preparem el poolish.  Aquesta vegada el fem amb cervesa negra. El deixem a la nevera.

Pel matí el traiem de la nevera i el deixem temperar.

Per preparar la massa ajuntem primer la farina de blat, la sal, i aquest cop no tot el líquid serà aigua, fem parts igual d’aigua i de cervesa. Un cop ben barrejat, afegim el poolish.

Es deixa reposar 10 o 15 minuts.


Ho posem sobre la taula i ho amassem durant 5 minuts. Repòs 5 minuts. I anem fent això fins obtenir una massa que no s’enganxi a les mans.

Ho pleguem i el posem en un bol tapat i deixem fermentar durant 1 hora.

El traiem, pleguem i desgasifiquem, i un altre cop a reposar durant 1 hora més. I repetim el procés una altre vegada.

Passat aquestes 3 hores, li donem forma, aquesta vegada es una barra recargolada, el tapem amb un drap i deixem fins que dobli el seu volum.

El posem al forn a 240º, es vaporitza i als 10 minuts obrim per que surti el vapor i baixem el forn sobre uns 210º.
Es deixa al forn fins que agafa un color torrat.

AQUEST ÉS EL RESULTAT: 





1 comentari:

  1. Hola bones, en aquest moment estic amassant per segon cop,ya us dire quetal hem queda.

    ResponElimina