dissabte, 15 de desembre de 2012

PA de pessic - Pastis d'Aniversari


Una curiositat que tenim l’Aina i l’Alícia es que compartim la data  d’aniversari, si, vam néixer el mateix dia, o més ben dit l’Aina va néixer el dia que jo feia anys.
Cada anys ho celebrem d’alguna manera especial i aquest any vam voler provar això que està tant de moda ara anomenat “fondant” .
La resta es jugar amb les coses que més ens agraden.

Pa de pessic 
Ingredients
4 ous
25 gr. de fècula de patata (o Maizena)
75 gr. de farina
150 gr. de sucre llustre
Raspadura d’una llimona
Un pessic de sal
Mantega i farina per untar el motlle
Preparació
Encendre el forn a 180 graus, només amb l’escalfor de baix.
En un bol tamisar la farina juntament amb la fècula de patata. Ho reservem.
Separarem els rovells de les clares i, en un bol batrem les clares amb la sal a punt de neu fort. Ho reservem.
En un altre bol batrem els rovells juntament amb el sucre, fins que dobli de volum i la mescla esdevingui blanquinosa. Amb una espàtula afegirem la raspadura de la llimona, la farina amb la fècula. Per últim incorporarem les clares a punt de neu, molt a poc a poc, amb moviments de dalt cap a baix.
Untar el motlle amb mantega i una mica de farina, per tal que no s’enganxi la massa. Abocarem la massa dins del motlle. Enfornar a 180 graus amb el foc de baix durant uns 30 minuts (cada forn és diferent, per tant haureu de vigilar que no es cremi o quedi cru).
Un cop cuit, el deixarem uns cinc minuts dins del forn amb la porta oberta. Passat aquest temps els traurem de fora del forn i deixarem caure el motlle sobre els fogons. Aquesta acció és fa per tal d’espolsar l’aire de dins del pa de pessic.

Fondant
Tot i que n’hem trobat fet i de molts colors, volíem fer-lo amb els núvols.
I que fas quan no saps com fer una cosa?  Vam escriure al Google  “Com fer Fondant” i després de veure un parell de vídeos al Youtube, mans a l’obra.
Ingredients
Núvols blancs
gotes d’aigua
sucre llustre
Preparació
Posem els núvols en un bol regats amb unes gotes d’aigua  a dins del microones 10-20 segons fins que comencen a desfer-se. ho traiem del foc i amb compte de no cremar-nos i comprovem que estiguin tots desfets, si no es el cas, tornem a posar-lo al microones. Un cop desfets i en calent afegim sucre llustre, tant com admetin i quan més millor. Si es refreda la pasta, la podem anar escalfant.
En el nostre cas volem fer el color negre, afegim, dons, el colorant.
De colorant alimentari n’hi ha de diferents tipus, nosaltres el vam trobar en pols.
Després de molt amassar i afegir sucre, tindrem una pasta força elàstica.
El fondant de color blanc vam decidir comprar-lo fet.

Am el pa de pessic fet i fred, només cal decorar amb el motiu triat, en  aquest cas tan especial fou el personatge preferit de l’Aina:  el Jack  Skellington.  

AQUEST ES EL NOSTRE PASTÍS D'ANIVERSARI
(no el vam foradar amb les espelmes, estan en un plat apart)





3 comentaris:

  1. Quina guapada!, us ha quedat ben autèntic, el fondant i el pastís!, MOLTES FELICITATS A TOOOOOTS!!!

    ResponElimina
  2. jajajajajajajaja m'estic rient sola, sou uns cracks!! Clara que sí, enllaçadísims als aperitus, i més amb un pastís tan i tan especial... és que us ha quedat de luxe! Quins cracks!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina