dissabte, 30 de gener del 2010

Cap de setmana: pa fet a mà, amb massa mare.

Divendres a les 24:00h vam “despertar” la massa mare

Dissabte les 09:00h després de comprovar el perfecte estat de la massa mare, hem procedit a elaborar els pans, seguint la següent recepta:
600 gr. Massa mare
900 gr. Farina blanca (W 140-260) extracció 75%
500 gr. Aigua
20 gr. Sal

Hem barrejat la massa mare, la farina i l’aigua i ho hem deixat reposar uns 30 minuts.
Passat el temps hem afegit la sal i hem començat a amassar, fent servir la tècnica descrita pel Richard Bertinet en el seu llibre.
Després d’uns 10 minuts amassant, hem passat a fer el llevat de la massa (fer que la massa fermenti i s’espongi), procés que ha durat 4h. (seguint els consells de la Mònica hem plegat la massa cada hora).
Quan ha acabat el llevat, hem procedit a donar forma a dos pans, un de quilo i un de mig. Per obtenir la forma de batard hem fet servir un bannetone. Hem fet un segon llevat de 2 hores i mitja. L’Aina ha fet els talls abans d’enfornar-los a una temperatura aproximada de 250º durant uns 10 minuts i després a 200º durant 40 minuts.


Aquest és el resultat:


I ens l'hem menjat amb això:

BONSOMS
Cansaladeria de Francesc Subirà i Fills.
Plaça de la Vila 4. Sant Celoni




2 comentaris:

  1. Hola familia! felicitats per aquest blog!, m'agrada el tema del pa i espero posar en pràctica algun dels vostres pans.Ja sou a "preferits"...A veure si m'animo a fer jo també un blog i compartim el PA i EL PLAT ja sigui virtualment o en persona...A REVEURE!MERCÈ'S.

    ResponElimina
  2. Què preparant el cap de setmana amb farina, sal i aigua? A veure quan feu un parell de panets i me'ls envieu quan encara estiguin calantonets. Una pregunta molt seria... que és això de la massa mare?

    Petons des de la neu!

    ResponElimina