dilluns, 26 de març de 2012

LANDBROD


Avui volem preparar una pa amb farina danesa.
La majoria de pans nòrdics son pans fets amb farines de diferents cereals, en aquest cas es una barreja de farina de blat, de sègol i de sègol refinada.  Per fer un Lanbrod com cal, utilitzarem llevat portat de terres vikingues.









Ingredients:
200gr Pre-ferment
1kg Farina LANBROD De 5 Gaarde
700gr aigua
1 sobre llevat Mors hjemmbakte
15gr sal







Posem tots els ingredients en un bol i ho barregem bé.



Amassem i treballem la massa fins que ens queda compacta i uniforme. Posem la massa en un bol cobert i el deixem reposar fins que dobla el seu volum. En aquest  cas ha estat dues hores i mitja.



Passat aquest temps dividim la massa en dos ja que volem fer 2 pans, li donem forma i tornem a deixar en repòs 1 hora més.
 


Fem els talls corresponents per evitar que s’obri i l’enfornem.
Al forn estarà 45 minuts. 15 minuts a 220º i 30 minuts a 200º

Aquest es el resultat:







És un pa espès i amb fort sabor a sègol. 

2 comentaris:

  1. Un pa contundent, ideal per esmorzar, oi?

    ResponElimina
  2. Fins i tot els vikings es rendeixen a dur-vos el llevat per a que els feu el pa... Quin aspecte més fantàstic!, de tota manera confesso que el gust a sègol no m'agrada especialment.Nois, esteu fets uns artistes, m'agrada molt veure moviment pel vostre bloc!, a reveure!

    ResponElimina