Els llonguets son ben coneguts i es reconeixen fàcilment per la seva forma, son ovalats i amb un tall o solc d’un extrem a l’altre.
Tot i estar fets amb una massa poc hidratada (entre el 50% i el 55%) la dificultat rau en l’elaboració: com s’amassa, es talla per deixar llevar i el característic tall.
Ingredients:
Pre-ferment
200gr farina
120gr aigua
2gr llevat
Llonguets
100gr Pre-ferment
500gr Farina Baltà
310 aigua
3 gr llevat
10gr sal
La nit abans preparem el pre-ferment i el deixem a la nevera.
Un cop tenim tots el ingredients ben ajuntats, amassem la massa fins a deixar-la força elàstica. Li donem forma de bola i la deixem reposar dins un bol fins que dobli el seu volum inicial.
El fet de deixar-la reposar fa que la massa perdi nervi i es pugui treballar amb facilitat. S’estira la massa i es doblega o enrotlla fent una mena de macarró llarg.
S’aplana una mica i es plega en 3 part una sobre l’altre.
Ajuntem la capa inferior amb la superior aixafant-les amb les mans de manera que ens quedi aixafat per fora amb un nervi central.
Anem doblant la part plana dels laterals, primer d’un costat i després l’altre.
S’enfarina l'area de treball i se li dona forma cilíndrica.
Es tallen les peces d’un gruix de dos dits i les posem amb cura en un drap emfarinat i les deixem tapades una ½ hora.
Després d’aquest últim llevat es posem a la plata del forn i es fa un tall força profund.
Forn a 220º sense vapor durant uns 20 minuts aproximadament.
Aquets es el resultat!
Aquesta explicació tan detallada, i aquest resultat i aquesta mida i aquesta oloreta que no sento però m'imagino... conviden a agafar-ne un parell i fer un bon esmorzar! Una abraçada familia!
ResponEliminaEstic d'acord! l'explicació està molt be! m'encanten els llonguets , miraré de fer-los a veure que tal!! :-)
ResponEliminaQue m'havia perdut els llonguets i feia temps que buscàvem una bona recepta, que serà la vostra, clar!
ResponEliminaPetons família!!
Sandra
M'ha encantat trobar aquesta recepta dels llonguets i descobrir aquest bloc. Us afegeixo a la llista de blocs de pa que tinc al meu. Si voleu fer-hi un cop d'ull em trobareu a http://pimpampa.blogspot.com.
ResponEliminaUs segueixo!
Nosaltres "www.forntotteca.com" els fem molt semblants però començant amb la pasta mare. Amb lo que no coíncidim és amb la temperatura; el llonguet és el primer pa que s'enforna perquè requereix una temperatura més alta i sobretot ser cuit en un forn de sola.
ResponElimina