Això va fer que l’Àlvar s’il•luminés i tingués una gran idea:
fer pa vermell, substituint l’aigua per suc de taronja.
L’Aina va preferir fer la massa “normal”.
Recepta:
250gr Aigua / Suc de taronja sanguina
10gr. Sal
8gr. llevat sec
300gr farina blanca
Vam fer-ne dues masses una amb aigua i una altra amb suc de taronja per lo que la massa va quedar de color vermellós.
Desprès d’amassar-lo li vam fer un “plegat” i es va quedar reposant tota la nit a la nevera.
L’endemà li vam donar forma.
L’Aina va decidir fer una coca amb pinyons, que com que ja te la ma trencada, li va quedar boníssima.
L’Àlvar va fer un pa rodó amb un cert color vermell. Tenia un suau aroma a taronja i un sabor un punt àcid, que el vam degustar untat amb Olivada amb Cacau.
Un invent reeixit a mitges, ja que el pa no va pujar gaire i la massa era una mica inestable. Seguirem investigant......
EI amics!,molt bona idea, ja me'l deixareu tastar quan en torneu a fer?...i la coca de l'Aina també,clar...Aquest blog cada dia una sorpresa!,us està quedant molt xulo.Una abraçada.Mercè-dest.cass.
ResponEliminaAixò és el que compta! Que continueu la recerca.
ResponEliminaLa meua àvia tenia un taronger que feia taronges de sang -com nosaltres en diem- i eren boníssimes. Potser si hi podeu sucre i feu un brioix la taronja hi adirà millor, no?
Una salutació!
Gràcies pels vostres comentaris.
ResponEliminaXavier: la idea del brioix es bona i deu estar boníssima, queda anotat i guardat. Volem provar de fer pans amb aromes noves.
M'agrada molt aquesta nova imatge del bloc, convida a menjar pa!.
ResponEliminaPer què serà que les taronges sanguines ens porten records d'infantesa?. Jo no en trobo mai pel barri.
Suposo que no queda ni un trosset de la coca de vidre de l'Aina, oi?. Quina llàstima!
Hola Glòria:
ResponEliminaDe taronges sanguines tampoc en trobem pel barri, a Barcelona n'hem trobat al mercat de Santa Caterina.
La coca de l'Aina sempre dura ben poc......
Salutacions