diumenge, 28 de març de 2010

CROISSANTS

A part dels llonguets, hi havia una altra cosa dels forners que ens feia molta il.lusio poder fer: croissants.
Després de molt buscar, llegir i investigar hem trobar una recepta que ens ha fet el pes, molt ben explicada i amb fotografies de tots els passos:
Anice & Cannella (il croissant francese) : Si, la recepta de croissants francesos l'hem trobat a una pàgina italiana...........

Ingredients:
500 gr farina
275 gr aigua
25 gr mantega
8 gr sal
60 gr sucre
8 gr llevat sec
1 culleradeta petita sucre amb vainilla
1 cullerada sopera licor poma
290 gr mantega (pels plegats)
1 ou (per pintar-los abans d’anar al forn)

Hem seguit la recepta, però amb algun afegitó ferrer:
afegir aromatitzants: vainilla i un petit rajolí de licor de poma
canviar un dels plegats simples per un de doble “double-folding” vist al “youtube”
Videos interessants:
http://www.youtube.com/watch?v=RxCE963K-FY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XEluWWmNMys

Quan el forn ha assolir els 200º els hem enfornat durant un quart d’hora (depenent de la mida, els nostres son petits).
El resultat ha estat satisfactori, fins i tot ens hem atrevit a fer trenes.

Pels que sempre pregunteu: als 5 minuts de refredar-se, ja no en quedava cap.

5 comentaris:

  1. Vaja, just aquesta setmana mirava vídeos pel Youtube per a saber fer croissants. Aquell vídeo argentí ja l'havia finat i la veritat és que és molt clara la manera en què aqueixa xica ho exposa.

    Ja ho crec que se'ls han cruspits!
    Redell! Quina pintaaa!

    ResponElimina
  2. I tant que ens els hem cruspit, estaben boníssims.
    Són força fàcils de fer: anima't!
    Per cert, t'has apuntat al taller de l'Iban Yarza?
    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Hola macos!, ja en podieu haver deixat 5,no???.Espero poguem provar-los algún dia...Aneu fora? passeu-vos-ho molt bé!.

    ResponElimina
  4. Mercè: la propera vegada intentarem fer-ne més i portar-ne.
    Bones vacances!

    ResponElimina
  5. Jejeje, jo també n'he fet un parell de cops a casa i veure com desapareixen mentre encara treuen fum no té preu!
    El secret és, com gairebé sempre, molta paciència i fer tots els plecs possibles :-)

    ResponElimina