dissabte, 13 de març del 2010

FARINA BALTÀ / MOLÍ LA GRANA

Farina Baltà

Com la majoria de dies que ens fa mandra fer-nos el pa, vam anar a comprar-lo al Forn Baltà, allà el nostre amic Josep Baltà, veient que cada cop hi ha mes gent que te panificadora, n’ha comprat una i després d’investigar, l’ha posat a l’aparador amb un munt de pans fets amb la "màquina": pa de cereals amb espinacs i d’altres. També ha preparat saquets de farina, amb la massa mare deshidratada i la sal corresponent, de manera que només cal afegir l’aigua. En té de diferents tipus: integral, de cereals, etc....
Ens va donar un paquet d’un quilo per fer proves, els llonguets son el resultat.




La Grana

Fent el taller de pa a Bons Focs va sortir el tema de la farina. Un lloc on comprar que sempre surt a les converses es el Born de Barcelona; vam anar-hi, esperant trobar el que hi havia quan érem petits: moltes botigues plenes de sacs amb farines, fruits secs, cereals, tines enormes plenes d’olives i confitats...... tan sols vam trobar un establiment obert, amb tots els tipus de farina i de sucre possibles, però en poca quantitat, semblava més una botiga de queviures, un colmado. Ens vam trobar dient: “quan jo era jove....”, senyal que ens fem vells.
Ens van dir d’un moli de Sant Vicenç de Castellet, La Grana, on venen tot tipus de farina ecològica a l’engròs o directament a particulars. Carretera, manta i GPS, allà ens vam plantar. El mínim a comprar es en paquets de 5 quilos i hi ha la possibilitat que t’ho portin a casa. Nosaltres vam sortir amb: Farina Integral de blat, Farina Blanca Ecològica, Farina de Sègol i Farina Integral de Blat Persa.


I aquest fou el resultat, fent servir la Blanca Ecològica:

2 comentaris:

  1. Hola amics: m'imagino que en Josep Baltà us deu ben aconsellar.No cal dir que si algú està "AL DÍA" de tot allò que estigui relacionat amb el pa, i que a més a més, té la gràcia de cridar l'atenció de qualsevol persona que passi pel davant del seu establiment, és en Josep Baltà.Passar per l'aparador de Can Baltà i veure quin pa ha fet de nou, a quin Sant li dedica l'aparador o a quina tradició s'encomana aquell dia, és ja una atracció més del barri de Sants...A veure amb què ens sorpreneu!!.Un petonet a l'Aina i vosaltres feu bondat...

    ResponElimina
  2. hola que tal soy de igualada le e comprado la farina de pa D,espelta.y quiero hacer unos bollos quisiera saber que cantidada de todo se tiene que utilizar espero respuesta gracias josenavarro2312@hotmail.com

    ResponElimina